Samen uit de schaduw wil taboe op psychische variaties doorbreken

Facebooktwitterlinkedinmail
30 januari 2023 – Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Hanna & Juda Verboom hebben – net als 1 op de 4 Nederlanders – een psychische variatie. In Samen uit de schaduw gaan zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. Ze komen tot één conclusie: “Mensen hebben mensen nodig.”
Meer doen of napraten?
Samen met onze stichting Get it done vragen we aandacht voor het taboe op psychische variaties. Op het speciale ‘Uit de schaduw’-platform hebben we ruimte gecreëerd om met elkaar in gesprek te gaan en tips of handvaten met elkaar te delen. Zo vind je hier ook relevante films, boeken en podcasts aangeraden door onze hoofdrolspelers.
Je hebt de documentaire ‘Samen Uit de Schaduw’  op Cinetree gezien en wil je  verdiepen in het thema mentale gezondheid, verbinden met anderen of je verhaal delen.

Hier bieden we  ruimte om  met elkaar in gesprek te gaan  en tips te delen. Zo vind je ook films, boeken en podcasts aangeraden door onze hoofdrolspelers.

Voor wie?
Ervaringsdeskundigen

Jij hebt nu of ooit te maken gehad met mentale uitdagingen of psychische variaties en bent op zoek naar tools, houvast of herkenning.

Omgeving​

Familie, collega, werkgever, docent; iedereen die meer wil weten over psychische variaties. Meer dan 4 op 10 mensen krijgen te maken met psychische kwetsbaarheden. 18% kan het bij niemand kwijt. Het willen leren over iemands ervaringen, willen luisteren naar wat er nodig is of gewoon er zijn is onmisbaar. Jullie zijn onmisbaar.

Voor iedereen die open staat voor de schaduw.

Bron:  uitdeschaduw.org

Dit bericht is 1761 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail