Rebecca over haar internetverslaving: ‘Mijn gebruik was echt ziekmakend’

Facebooktwitterlinkedinmail

9 februari 2018 – De 26-jarige Rebecca was zo verslaafd aan haar computer en telefoon dat ze vereenzaamde en bleef zitten op school. Ze wil van haar verslaving afkomen en krijgt daarbij hulp van professionals. “Het is zwaar. Een internetverslaving is echt ziekmakend., zo meldt RTLnieuws.nl

Het begon een paar jaar geleden. De hele dag zat Rebecca (hele naam is bekend bij de redactie) achter haar computer en smartphone te internetten. “Filmpjes kijken, series, het nieuws, stripverhalen op Chinese websites, noem maar op. Soms zat ik wel 12 uur per dag te internetten”, vertelt ze.

“Hele weekenden lang zat ik dan alleen maar achter mijn computer of smartphone. Facebook heb ik er al snel afgehaald omdat het anders helemaal niet meer te doen was.”

Schaamte
Door haar computerverslaving kwam ze vaak te laat op school. Het eerste jaar van haar hbo-opleiding haalde ze bij lange na niet voldoende studiepunten.”Ik deed geen huiswerk omdat ik alleen maar met mijn computer en telefoon bezig was. Ik had op een gegeven moment geen vrienden meer.”

Ondanks haar schaamte, vertelde ze haar ouders over haar verslaving. “Niet makkelijk”, zegt ze. “Vooral mijn vader was teleurgesteld.” Via de studieadviseur kwam ze bij de huisarts terecht. “Die stuurde me vervolgens door naar Tactus, daar werken professionals die je helpen met allerlei soorten verslavingen.”

Er werd geconstateerd dat Rebecca een internetverslaving had. “En naast de internetverslaving speelt er nog iets dat niet goed gaat in mijn leven. Daar proberen we nu achter te komen. Een internetverslaving staat vaak niet alleen. Het kan van alles zijn. Bijvoorbeeld angst om eenzaam te zijn.”

Zwaar
Makkelijk is het afkicken niet. “Op een gegeven moment mocht ik helemaal niet meer internetten. Maar daar kwam niets van terecht. Ik werd echt gek.” Toch wil ze dolgraag afkicken. “Ik wil weer een normaal leven zonder dat ik belemmerd word.” Ze is positief: “Waar een wil is, is een weg.”

Nu krijgt Rebecca nog een factuur van haar zorgverzekeraar voor elk consult dat ze krijgt. Volgens Rebecca wordt het tijd dat de behandelingen heel serieus worden genomen. “Steeds meer jongeren zitten veel te veel achter internet. Er zullen alleen maar meer verslaafden bij komen. Het wordt hoog tijd deze verslaving erg serieus te nemen.”

Bron: RTLnieuws.nl

Dit bericht is 3948 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail