Project “Werk als Beste Zorg” gestart voor mensen met psychische klachten

Facebooktwitterlinkedinmail

1 maart 2018 – In Dordrecht is het project “Werk als Beste Zorg” gestart: een initiatief van Yulius en de Sociale Dienst Drechtsteden met als doel om mensen met psychische problemen aan het werk helpen en begeleiden. Het initiatief wordt gesteund door Verzekeraar VGZ. Dit meldt GGZ Nederland n.a.v. een artikel in dagblad Trouw.

Begin dit jaar bleek uit onderzoek van de Groningse hoogleraar psychisch herstel Stynke Castelein dat bijna negen op de tien ggz-patiënten met ernstige psychische stoornissen het na een behandeling moeilijk vindt om maatschappelijk mee te komen. Passende hulp ontbreekt vaak en dat is problematisch.

Passende baan

In Dordrecht zien ze een passende baan als de oplossing voor mensen met een psychische aandoening die weer willen meedoen in de maatschappij. Niet alleen vanwege de sociale contacten: hun leven krijgt meer zin, ze krijgen een dagritme en ze verdienen er ook nog aan.

VGZ enthousiast

Verzekeraar VGZ is enthousiast en heeft het project deze week in zijn programma “zinnige zorg” opgenomen. Dat betekent dat onderzocht wordt of het ook landelijk toepasbaar is. De verzekeraar verwacht dat een baan positief effect heeft op patiënten, zodat wellicht minder therapiesessies nodig zijn.

Lees hier het gehele artikel in Trouw.

Bron: GGZ Nederland

Dit bericht is 3577 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail