Prison Break-acteur Wentworth Miller open over zijn depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

n-WENTWORTH-MILLER-628x314

30 maart 2016 – Wentworth Miller werd wereldberoemd dankzij zijn rol van Michael Scofield in de hitserie ‘Prison Break’. Maar sinds die serie in 2009 (voorlopig) stopte, ging het steeds slechter met de acteur. Hij verzeilde in een depressie en kwam veel kilo’s aan. Hoongelach van de Twitter- en Facebookgemeenschap was zijn deel. Vandaag gaat het veel beter met Miller en reageert hij op de spotternijen over zijn persoon die hij kreeg voorgeschoteld.

Toen de acteur zag dat The Lad Bible een grap over hem had geplaatst, besloot hij in te grijpen. In de ‘meme’, waarin een persfoto van Prison Break wordt vergeleken met de paparazzi-foto, werd geïnsinueerd dat Miller zich had laten gaan bij McDonald’s na zijn ‘ontsnapping’ uit de gevangenis, maar dat wil hij recht zetten. Met een indrukwekkend bericht op social media toont acteur Wentworth Miller echter aan dat niet alles is wat het lijkt.

12072568_1713822728830662_156327031729391964_n
Depressies

,,Ik heb me lange tijd gedeisd gehouden na het stoppen van de serie”, schrijft hij. ,,De belangrijkste reden: ik was depressief en had zelfmoordneigingen”. Al sinds zijn jeugd kampt de acteur met deze depressies, die leidden tot gewichtstoename. ,,De stemmen in mijn hoofd stuurden me op een zelfdestructief pad. Het was niet de eerste keer, want ik kamp al met een depressie sinds mijn jeugd. De strijd heeft me tijd, kansen, relaties en duizenden slapeloze nachten gekost”, aldus Miller, die op moeilijke momenten zijn toevlucht zocht in eten. “Eten was het enige waar ik naar uitkeek en op kon rekenen. En ik kwam aan. Big f***ing deal.”

Ashamed and in pain, I considered myself damaged goods. And the voices in my head urged me down the path to self-destruction. Not for the first time.

Overleefd

Volgens Wentworth herinnert de ‘dikke’ foto hem aan een zware tijd, maar doet het hem ook beseffen dat hij het heeft overleefd. Die foto van mij met mijn rode T-shirt, met een zeldzame lach op mijn gezicht, herinnert mij aan mijn strijd.” Hij hoopt hetzelfde voor anderen in dezelfde situatie. ,,Als je ergens mee zit kan je geholpen worden. Dus sms, mail, bel, want er is iemand die je zal helpen.” Wentworth voegt aan het bericht een aantal links toe waar mensen terecht kunnen voor hulp.

If you or someone you know is struggling, help is available. Reach out. Text. Send an email. Pick up the phone. Someone cares. They’re waiting to hear from you. Much love.

Bron: metronieuws.nl  / hln.be

Dit bericht is 7454 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail