Podcast ADHD Dingen: de positieve kanten van ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

5 april 2022 – Eindelijk! Weer een mooie nieuwe aflevering van de podcast ADHD Dingen. Deze keer over de positieve kanten van ADHD. Nirma gaat in gesprek met hersenwetenschapper Martine Hoogman, die onderzoek doet naar de positieve kanten van ADHD.

Ook hoor je een aantal mensen met ADHD over hún sterke kanten vertellen. Bijvoorbeeld: ‘Mijn impulsiviteit zorgt dat ik veel dingen aanpak’ of ‘mijn vermogen het glas als halfvol te zien’.  Echt de moeite waard dus!

Onderzoek naar de sterke kanten van ADHD

Extra bijzonder: Martine Hoogman is met dit onderzoek begonnen, mede na een gesprek met leden van de Expertisegroep van Impuls & Woortblind. Een aantal onderzoekers van het Radboud UMC vroeg ons om input. ‘Welk onderzoek op het gebied van ADHD levert nu kennis op waar mensen met ADHD zelf ook echt wat aan hebben?’ Was de vraag. Dit dus. Dank Martine!

Wat zijn jouw positieve ADHD-eigenschappen?

Tijdens de podcast opname deed onderzoekster Martine Hoogman een oproep of mensen hún positieve ADHD-eigenschappen willen delen en erbij willen vertellen wat ze er concreet aan hebben in hun leven. Nirma (hoezo lekker snel ADHD-brein ;-)) maakte daar meteen een formulier voor. Wil je bijdragen aan dit onderzoek? Vul onderstaande vragenlijst dan in: https://forms.gle/sJDke8KYM7zZjqVv8

Meer over deze podcast-aflevering en links naar eerdere afleveringen van ADHD Dingen? Kijk hier.

Drie andere top-afleveringen vind je op onze website: Wat is ADHD met Rob Pereira en ADHD en de hersenen met Sandra Kooij en ADHD en werk met Hans van de Velde.

Bron: impulsenwoortblind.nl

Dit bericht is 1991 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail