Nieuwe algemene voorwaarden GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

25 maart 2017 – Afgelopen week ondertekenden verschillende partijen in de zorgsector nieuwe algemene leveringsvoorwaarden bij de Sociaal Economische Raad (SER). Voor de Ambulancezorg, Osteopathie, Verpleging, Verzorging, Geboortezorg en voor de Geestelijke Gezondheidszorg zijn de afgelopen tijd nieuwe consumentenvoorwaarden ontwikkeld.

Deze algemene voorwaarden zijn tweezijdig, dat betekent dat zowel de beroepsorganisaties enerzijds als de consumenten- en patiëntenorganisaties anderzijds hebben ingestemd met het hanteren van deze algemene voorwaarden.

Consumentenvoorwaarden

Bij de SER vindt overleg plaats tussen branche-, beroeps-, patiënten- en consumentenorganisaties over tweezijdige algemene voorwaarden voor consumenten. Voor geestelijke gezondheidszorg waren betrokken: GGZ Nederland, Consumentenbond, Landelijk Platform GGz en Patiëntenfederatie Nederland. Algemene voorwaarden zijn de zogenoemde kleine lettertjes in een koop- of andere overeenkomsten tussen consument en ondernemer. Evenwichtige en duidelijke algemene voorwaarden helpen geschillen tussen consumenten en ondernemers voorkomen. De patiënt of cliënt weet dat de voorwaarden door zijn belangenorganisatie in orde zijn bevonden. De zorgaanbieder beschikt over algemene voorwaarden die patiënten en cliënten vertrouwen inboezemen.

De nieuwe algemene voorwaarden Geestelijke gezondheidszorg 2017 kunt hier vinden.

Bron; ggznederland.nl

Dit bericht is 2926 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail