Mensen met EPA voortaan vanuit één team geholpen in gemeente Smallingerland

Facebooktwitterlinkedinmail

9 juli 2024 – Maandagochtend 8 juli was het officiële ondertekenmoment van de EPA-aanpak in gemeente Smallingerland. GGZ Friesland, Carins, Verslavingszorg Noord Nederland en de gemeente Smallingerland werken nu samen volgens de ‘EPA-aanpak’. Met de EPA-aanpak helpen we mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA) die ook uitdagingen ervaren op gebied van werk, sociaal netwerk, financiën en wonen. Vanuit één team helpen we in het herstel. Dit was al het geval vanaf 1 juni, met deze ondertekening is het officieel bezegeld.

In deze samenwerking werken het Regioteam Drachten van GGZ Friesland en de EPA-consulenten van Carins geïntegreerd samen vanuit één team. Wanneer er sprake is van verslaving, werkt het team nauw samen met vaste contactpersonen van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN). ,,Vanuit het team kunnen we makkelijk en snel met elkaar afstemmen en handelen. Er zijn korte lijnen. VNN sluit aan wanneer er verslavingsproblemen spelen. Inwoners krijgen vanuit één team en met één plan de specialistische hulp en ondersteuning die ze op dat moment nodig hebben’’, aldus Petra Stam-Vos, manager Regioteam Drachten GGZ Friesland.

Samen voor betere ondersteuning 
De professionals van het Regioteam Drachten van GGZ Friesland kijken samen met de consulenten van Carins op welke leefgebieden er hulpvragen zijn. Bestuurder Arron Bell van GGZ Friesland is blij met samenwerking: ,,Op deze manier kunnen we onze patiënten nog sneller en beter helpen. Samen zorgen we voor de juiste zorg op de juiste plek.’’

Wethouder Pieter van der Zwan vult aan: ,,Dit is een belangrijke mijlpaal en alleen samen kunnen we het verschil maken. Juist voor deze doelgroep.’’

Het team is actief in de gemeente Smallingerland. De gemeente Smallingerland ondersteunt in samenwerking met Carins haar inwoners volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Carins biedt hulp bij wonen, welzijn, participatie, schuld en financiën.

Bron: persbericht

Dit bericht is 711 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail