Meer regiebehandelaren en verplichte nacht- en weekenddiensten

Facebooktwitterlinkedinmail

12 februari 2019 – Voor werkgeversorganisatie GGZ Nederland en staatssecretaris Paul Blokhuis (volksgezondheid) is de oplossing duidelijk: het doen van nacht- en weekenddiensten en crisisdiensten moet voor iedere psychiater – zzp’er of niet – verplicht zijn en onderdeel uitmaken van de uitoefening van het beroep.  

Regie voor meerdere beroepsgroepen
Daarnaast vindt GGZ Nederland dat, vanwege het personeelstekort, het mogelijk moet zijn voor meerdere beroepsgroepen om een behandeling te kunnen starten. Op dit moment is per aandoening aangegeven welke professional de regie voert over een behandeling; het zogenoemde regiebehandelaarschap.

Hij/zij is de enige die een behandeling mag opstarten en in die tijdens de behandeling als centraal aanspreekpunt voor het multidisciplinair team is. GGZ Nederland denkt dat zo het personeelstekort en de werkdruk kan worden verlicht door hier meerdere professionals voor op te leiden en de regiebehandelaar te ondersteunen in het uitoefenen van zijn/haar taken. Een verruiming van de mogelijkheden zal ook een positief effect hebben op het terugdringen van de wachttijden.  

Lees hier het hele artikel in Trouw, 8-2-2019.   

Bron: ggznederland.nl

 

Dit bericht is 3730 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail