Luistertip: Muziekalbum ‘Best I Can’ voor hoop en perspectief

Facebooktwitterlinkedinmail

26 januari 2022 – Naar aanleiding van het landelijk groeiend aantal psychische klachten bij jongeren en de impact van de corona-pandemie op de geestelijke gezondheid en veerkracht, is door psychologenpraktijk BTSW het initiatief gestart om het muziekalbum ‘Best I Can’ te lanceren.

In samenwerking met professionals uit de muziekindustrie zijn 10 Engels- en Nederlandstalige nummers ontwikkeld die te beluisteren zijn op YouTube en Spotify. De bedoeling van de muziek is om de luisteraars uit te nodigen tot een dialoog om moeilijkheden bespreekbaar te maken, en hoop en perspectief aan te wakkeren. Denk aan het helpen bij het ontlokken/uiten van emoties of herkenning/relativering/vergroten van het probleemoplossend vermogen door verhalen van anderen.

In gesprek met jongeren
Voor het ontwikkelen van de nummers zijn de afgelopen jaren vele gesprekken gevoerd met jongeren uit diverse regio’s van Nederland. Hierbij kwam naar voren dat veel jongeren aangaven dat het communiceren via muziek gemakkelijker kan zijn dan het uitdrukken in woorden. Vanuit een kwalitatieve analyse van de gesprekken kwamen de volgende twee thema’s het meeste naar voren:

  • Relatie/communicatie met ouders tijdens de puberteit (“Als je wilt dat ik luister, hoor dan ook wat ik zeg”). 
  • Het beste uit jezelf halen en een outcome picture hebben: de mindset hebben om met een opgegeven hoofd door de tegenwind heen op het doel af te stappen. Bij het realiseren van doelen hoort inspiratie en de ogen op de doelen houden. Zodra de ogen op problemen worden gericht, gaat er kracht verloren.  

Andere thema’s die veelvuldig aan bod kwamen zijn:

  • Problematiek van schermtijd/invloed van social media
  • In jezelf geloven/vertrouwen hebben
  • Uiten van gevoelens
  • Agenda voor de toekomst: de wereld van (over)morgen
  • Omgaan met faalangstige gevoelens
  • Omgaan met veranderingen, tegenslagen en teleurstellingen

Een voorbeeld van een van de nummers vind je hieronder.

De muziek is voor iedereen beschikbaar via de volgende links:

Spotify:
https://open.spotify.com/album/6VOTuf9y8PlMTC3YuXkS6C?si=2Nx-0jRaScyF9P7c_dXyBg

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCBJ9M00WukAjbdciRJL9tRA

Bron: persbericht

Dit bericht is 2086 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail