Jeugdzorg ziet geen toename van het aantal meldingen over kindermishandeling

Facebooktwitterlinkedinmail

16 april 2020 – Jeugdzorg Nederland ziet het aantal meldingen over kindermishandeling niet toenemen door de coronacrisis.  Door de coronamaatregelen komen huishoudens onder druk te staan, waardoor Jeugdzorg Nederland wel bezorgd is over de situatie in gezinnen die al problemen hadden, zo meldt NU.nl.

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) luidde afgelopen vrijdag nog de noodklok, omdat dat steeds minder kinderen zich vanwege de coronamaatregelen melden op de spoedeisende hulp (SEH).

Dit kan komen doordat de kinderen niet naar school gaan en niet sporten. Maar ook minder kinderen in onveilige thuissituaties komen langs bij de spoedeisende hulp. Het signaleren van mishandeling behoort tot de kerntaken van een SEH-arts, maar dat wordt bemoeilijkt als kinderen die hulp nodig hebben thuis worden gehouden.

Onlangs bleek wel dat de Kindertelefoon aanzienlijk meer gesprekken met bezorgde kinderen voert. Dit zijn echter vooral gesprekken over de zorgen die kinderen tijdens de coronamaatregelen hebben. Er is geen toename van het aantal daadwerkelijke incidenten te zien.

Bron: nu.nl

 

 

 

 

 

Dit bericht is 2399 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail