Gratis GGZ standaarden app om zorg patiënt-specifiek te maken

Facebooktwitterlinkedinmail

23 november 2021 – Om zorgstandaarden goed toe te kunnen passen in het behandelplan is er de gratis GGZ Standaarden app. De app bevat keuzehulpen die aan de hand van korte vragen een concreet advies geven voor zorg en behandeling bij ADHD, Angst, Bipolaire stoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen, Psychose en Psychotrauma. Het advies is gebaseerd op de inhoud van de zorgstandaarden en met de app zijn alle keuzehulpen gemakkelijk te gebruiken. 

Samen beslissen welke behandeling past
De keuzehulp stelt vragen die bijvoorbeeld gaan over het stadium van de stoornis, de primaire zorgvraag, medicatie, of risico op suïcide of zelfbeschadiging. Op basis van de ingevulde antwoorden volgt direct een patiënt-specifiek advies dat professionals kunnen gebruiken in het gesprek met de patiënt en naasten, om samen te beslissen welke behandeling het beste past. De keuzehulpen zijn ontwikkeld en getoetst door ggz-professionals en worden al volop gebruikt in de praktijk.

Urszula Breedijk, psychotherapeut: “Deze nieuwe app is een goed initiatief en past bij de nieuwe online wereld in de ggz. Het zorgt voor sneller en beter gebruik van de zorgstandaarden en biedt gemak voor behandelaren.”

Wieke Manders, student Psychologie: “Het is een mooie en handige app met veel nuttige informatie en een handig hulpmiddel om kennis te maken met de zorgstandaarden.”

Download kosteloos de app
Download de app in Google Play of in de Appstore.

Kijk hier voor meer informatie over de gratis GGZ Standaarden app. 

Bekijk alle kwaliteitsstandaarden voor de ggz op GGZ Standaarden.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2584 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail