FNV: ook werknemers GGZ willen extra loonsverhoging

Facebooktwitterlinkedinmail

7 mei 2023 –  Ook werknemers in de GGZ hebben moeite om rond te komen. Daarom is FNV Zorg & Welzijn in gesprek gegaan met de werkgevers om de koopkracht van de werknemers te verbeteren, door middel van een extra loonsverhoging. Na 3 gesprekken nog geen resultaat. Wel hebben we een afspraak voor een volgend overleg op 11 mei.

Gesprekken
Op 11 januari zijn we gestart met een verkennend gesprek met GGZ Nederland (de werkgevers) om wat te doen aan het koopkrachtherstel van de werknemers. Op 6 februari zaten we weer om de tafel. Daarna was het een hele tijd stil van de kant van de werkgevers.

Petitie
Ondertussen zaten de GGZ-medewerkers niet stil. Spontaan nam een aantal werknemers het initiatief om een petitie te starten. Binnen enkele dagen waren er meer dan 10 duizend handtekeningen binnen.

Opnieuw in gesprek
FNV Zorg & Welzijn is onder de indruk van het aantal handtekeningen dat geplaatst is onder de petities voor herstel van koopkracht in de GGZ. Dat werknemers van zich lieten horen, heeft er toe geleid dat wij weer rond de tafel zijn gegaan op 2 mei.

Geen resultaat
Ook tijdens het 3e overleg hebben wij de werkgevers bestookt met argumenten om te komen tot koopkrachtherstel voor GGZ-medewerkers. Helaas liep het overleg moeizaam, en heeft het niet geleid tot het gewenste resultaat. Het bestuur van GGZ Nederland gaat terug naar haar leden. Op 11 mei is er weer een overleg gepland.

Bron: fnv.nl

Dit bericht is 1315 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail