Burgerinitiatief voor menswaardige zorg in de psychiatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

7 september 2021 – Auteur en ervaringsdeskundige Imke Gilsing startte onlangs het ‘burgerinitiatief voor menswaardige zorg’ en zoekt steun. Als ze 40.000 steunbetuigingen verzamelt komt het onderwerp op de politieke agenda.

‘Menswaardige zorg is een mensenrecht én bestaat’, aldus Gilsing. ‘Methoden zoals (Peer Supported) Open Dialogue, zorg die humaan is voor patiënt, naaste én hulpverlener, zonder dwang en die mensen daadwerkelijk beter maakt, moeten toegankelijk worden voor iedere psychiatrische patiënt.’ Ook Ypsilon zet zich in voor toegankelijke humane zorg en steunt dit initiatief.

Gilsing schreef het boek ‘Een dag uit het leven van Tinkerbell’ over haar ervaringen en richtte de Tinkerbell Family op. Die doet de oproep: Vind jij ook dat menswaardige zorg, zonder dwang en opsluiting, toegankelijk moet zijn voor iedere psychiatrische patiënt? Heb je zelf een psychische kwetsbaarheid? Ben je een meelevende moeder, vader, broer, zus, oma, tante, collega, leraar, vriendin of buurvrouw? Werk je in de psychiatrie en vind je dat de zorg beter kan? Teken dan het burgerinitiatief via: https://www.tinkerbellfamily.org/petitie/

Bron: ypsilon.org

Dit bericht is 1613 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail