Eerste Nederlandse Depressiegala vindt plaats op Blue Monday

Facebooktwitterlinkedinmail

depressiegala

5 januari 2016 – Karin Bloemen, Javier Guzman en Mike Boddé zullen optreden tijdens het eerste Nederlandse Depressiegala. Het gala vindt plaats op 25 januari, de zogenaamde Blue Monday. Het doel van het gala is aandacht vragen voor begrip en openheid rondom depressiviteit. Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Initiatiefnemers van het Depressiegala zijn psychiater Bram Bakker, psychiater Esther van Fenema en patiënten-belangenbehartiger Mariëlle Horsting. Zij willen het taboe rondom de ziekte depressie doorbreken. “Want door het taboe hebben mensen met een depressie twee grote problemen”, aldus Bram Bakker. “De depressie zelf én het feit dat ze er moeilijk voor uit durven komen omdat ze zich onbegrepen en eenzaam voelen”.

Bestel hier tickets voor het depressiegala


Half miljoen
Depressie is een ziekte die één op de tien mannen en één op de vijf vrouwen treft, laten de organisatoren weten. Op dit moment zijn ruim een half miljoen Nederlanders depressief.

De initiatiefnemers van het Depressiegala pleiten voor meer aandacht en kennis om de ziekte beter te bestrijden. “Bijvoorbeeld door meer onderzoek naar depressie en goede behandelingen. Maar ook op het terrein van voorlichting en openheid is nog veel kostbaar werk te verrichten.”

Blue Monday is “de meest deprimerende dag van het jaar”. De laatste maandag van januari wordt sinds 2005 gezien als de dag waarop mensen zich het meest treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Bron: nu.nl 

Dit bericht is 3392 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail