Eerste GGZ-instelling verbindt zich aan hulpplatform WeHelpen

Facebooktwitterlinkedinmail

13 april 2017 – GGZ-aanbieder Indigo gaat vanaf april een samenwerking aan met het hulpplatform WeHelpen. Daarmee is Indigo de eerste GGZ-instelling die zich verbindt aan WeHelpen.

Win-win
Met deze samenwerking wil Indigo nog meer op zoek naar inventieve oplossingen voor psychische problemen, buiten de zorg. ‘Wij kijken tijdens onze behandeling veel naar wat er wél kan en naar iemands sterke kanten. Ook als je een periode kampt met psychische problemen heb je nog steeds veel talenten die je in kunt zetten. Dingen die je weer energie geven. Dat is een belangrijke stap naar mentaal herstel,” aldus Renske Visscher, directeur van Indigo in Brabant, waar de samenwerking start. De samenwerking met WeHelpen is een win-win. Cliënten kunnen via de app van WeHelpen zowel hulp aanbieden als hulp zoeken.

Psychisch herstel 
De samenwerking is aanvullend op de behandeling in de Basis GGZ. De cliënt gaat met de behandelaar op zoek naar passende oplossingen buiten de zorg. Denk bijvoorbeeld aan iemand met een depressie, die graag meer wil bewegen om zich beter te voelen. Deze cliënt kan zich vrijwillig als hondenuitlater aanbieden op Wehelpen, of iemand zoeken die zin heeft om regelmatig een wandeling te maken. Indigo verwacht dat door deze extra service cliënten zich sneller beter zullen voelen. Gertjan van Rossum, algemeen directeur van WeHelpen bevestigt dit: ‘Onderzoek van ZorgfocuZ heeft aangetoond dat de kwaliteit van leven verbetert als iemand ervaart dat hij of zij ertoe doet. Het mentaal welbevinden wordt bevorderd. Onze website maakt dit mogelijk.’ Deelname voor cliënten is geheel vrijwillig.

Over Indigo en WeHelpen.nl
Het platform WeHelpen is er voor iedereen die een ander helpt of zelf geholpen wordt; mantelzorgers, vrijwilligers en hulpvragers. Via de website www.wehelpen.nl kunnen zij oplossingen vinden voor alle zaken die zij tegenkomen als ze een ander helpen of zelf geholpen willen worden. Indigo helpt mensen met psychische klachten in de Basis GGZ en biedt preventie.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3065 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail