Dreigende sluiting PsyQ Amsterdam toont belang protocol

Facebooktwitterlinkedinmail

11 maart 2022 –  Dinsdag 8 maart berichtte het Parool over het voorgenomen besluit van PsyQ, onderdeel van de Parnassia Groep, om de vestigingen i-spy en PsyQ Amsterdam te sluiten. Deze sluiting zou volgens berichtgeving nodig zijn om “dat er al een aantal jaren extreem grote verliezen zijn, die niet op korte termijn om te buigen zijn.“

MIND vindt het kwalijk dat cliënten en naasten niet eerder op de hoogte waren en via de media het voorgenomen besluit moeten vernemen.Sluitingen van vestigingen zorgen voor grote onzekerheid bij cliënten en hun naasten. Goede, tijdige voorlichting en betrokkenheid in het proces zijn essentieel maar tot op heden nog niet gewaarborgd.

Begin 2020 deed toenmalig staatssecretaris Blokhuis de toezegging aan de Tweede Kamer om, naar analogie van de somatische zorg, te komen tot een protocol dat in de ggz gevolgd moet worden in de besluitvorming rond sluiting van aanbod. Sinds kort is hier eindelijk een begin mee gemaakt en MIND levert samen met de Kamer Cliëntenraden input over wat voor cliënten en naasten wenselijk is.

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1982 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail