Darter Raymond van Barneveld kampt met depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

13 november 2018 – Topdarter Raymond van Barneveld (51) zegt al vier jaar met een depressie te kampen. Ondanks de diagnose van een burn-out, blijft het dartspodium hem een kick geven.De vijfvoudig wereldkampioen vertelt aan Helden over zijn lichamelijke en mentale klachten. “Je kunt wel spreken van een depressie waar ik al een jaar of vier in zit. Het lichaam sputtert steeds meer tegen en ik heb geen zin om een keer neer te vallen.” zo meldt NU.nl

“Mensen hebben het over een burn-out, die hebben ze in het ziekenhuis bij me vastgesteld. Maar wat moet ik doen? Als ik een half jaar stop om bij te komen, dan lig ik eruit en mag ik opnieuw beginnen. Het is anders dan niet naar je baas gaan. Ik ben mijn eigen baas.”

Weg van huis zijn wordt steeds zwaarder
De overval in zijn huis afgelopen zomer, maakte Van Barnevelds gezinssituatie nog zwaarder. “Dat heeft grote impact gehad. Vooral op m’n vrouw, want het is niet niets als je een pistool tegen je hoofd gedrukt krijgt. Vreselijk. Op het moment dat het gebeurde, was ik weer eens in het buitenland. En dat feit zorgt weer voor spanningen in onze relatie.”

“Ik ben al jarenlang amper thuis”, vertelt de darter. “Dat valt me steeds zwaarder. Telkens krijg ik weer die bokshandschoen op m’n kin, elke keer moet ik die nederlaag weer verwerken. Telkens weer die pijn, dat ben ik zat. Tegelijkertijd is de kick om dat podium op te gaan er nog.”

Van Barneveld: “Reizen naar de andere kant van de wereld en daar aanbeden worden went nooit. Maar uiteindelijk moet je van binnen happy zijn. Neem de avonden waarop we voor de Premier League in Ahoy spelen, dan ben ik een gelukkig mens.”

Bron: nu.nl

Dit bericht is 7902 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail