Congres Verwaarlozing en zorgtekort

Facebooktwitterlinkedinmail

8 juli 2022 – Op woensdag 9 november 2022 vindt het congres ‘Verwaarlozing en zorgtekort’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken is de startdatum 1 december.

Kinderen en jeugdigen krijgen van hun ouder(s) niet altijd de zorg waar zij recht op hebben en die zij nodig hebben. Het kan hen bijvoorbeeld ontbreken aan persoonlijke hygiëne, ze komen niet bij een (tand)arts wanneer dat nodig is, eten te veel, te weinig of kwalitatief slecht voedsel. Weer andere kinderen ontbreekt het in materiële zin aan niets, maar worden genegeerd of gekleineerd door hun ouders. Soms gaat zo’n zorgtekort zelfs zover dat we spreken van verwaarlozing.

Maar wat is de impact van verwaarlozing? Hoe leidt armoede tot negatieve gevolgen in het latere leven van een kind en hoe de schade te beperken? Hoe om te gaan met zorgtekort en dreigende verwaarlozing door ouders met een licht verstandelijke beperking? Wat is belangrijk in de begeleiding van verwaarlozing en zorgtekort bij KOPP/KVO kinderen? Hoe maak je dit gevoelige onderwerp bespreekbaar met ouder(s) en kind? Hoe kun je passende hulp bieden en/of organiseren en naar wie kun je verwijzen? Bij deze en andere vragen staan ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk uitvoerig stil tijdens dit landelijk congres over verwaarlozing en zorgtekort. 

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Lenneke Alink (Universiteit Leiden) – Verwaarlozing nader belicht
  • Prof. Dr. Majone Steketee (Verweij-Jonker Instituut) – Armoede: wat betekent het voor kinderen
  • Dr. Marja W. Hodes (ASVZ) – Ouderschap en opvoeding bij ouders met een LVB
  • Drs. Jolande Schoonenberg (Veilig Thuis Amsterdam) – Medische verwaarlozing:
  • Drs. Lies Wenselaar (Eigen praktijk en KING nascholing) – Verwaarlozing en zorgtekort bij KOPP / KVO kinderen
  • José Koster (Verheldering & Inzicht) – Gespreksvoering met ouders over verwaarlozing en zorgtekort

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij FGzPt, NIP K&J / NVO-OG, SKJ, AbSG, Registerplein, LV POH-GGZ, Kwaliteitsregister V&V, VSR en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Dit bericht is 1543 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail