Congres ‘(Niet) Roken en de zorg’ op 30 november 2023

Facebooktwitterlinkedinmail

1 september 2023 – Op 30 november 2023 (09.30-17.00u) vindt het congres ‘(Niet) Roken en de zorg’ plaats. Thema: een cultuuromslag naar rookvrij.

Een geheel rookvrije zorg in 2030. Dat is de uitdaging die wij met z’n allen hebben. Zorg en roken gaan gewoonweg niet samen, want geen verslaving is zo dodelijk als roken.

Gelukkig zijn veel zorgorganisaties al aan de slag om rookvrij te worden, maar het is nog niet genoeg. We hebben een cultuuromslag nodig. Dit congres is er om je te inspireren met succesvolle praktijkvoorbeelden, te leren hoe je rookvrije zorg bespreekt met je team en zelf te oefenen met een stopadvies en een simpele doorverwijzing.

De opening en afsluiting van de dag zijn plenair. Daarnaast is er een divers programma-aanbod waar je zelf uit kunt kiezen. Zo haal jij het meeste uit de dag en kun je vol inspiratie en motivatie naar huis. Klaar om het verschil te gaan maken in jouw zorgorganisatie.

Van verpleegkundigen tot zorgbestuurders, alle zorgprofessionals zijn welkom. De workshops variëren van beleidsmatige tot praktische onderwerpen, want een rookvrije zorg kunnen we alleen samen bereiken.

Het congres wordt georganiseerd door: Trimbos-instituut, RookStopZorg, NVZ, NFU, de Nederlandse ggz, Verslavingskunde Nederland, ActiZ, VGN, BVKZ, FLZ.

Bekijk hieronder het volledige programma en meld je aan via deze link.

Bron: rookvrijezorg.com

Dit bericht is 288 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail