Conflict over tarieven jeugdhulp in regio Alkmaar

Facebooktwitterlinkedinmail

27 oktober 2017 – De tarieven die de Netwerkorganisatie Regio Alkmaar biedt, maken het onhaalbaar om in 2018 goede specialistische jeugdhulp te bieden. Dat stelt jeugdhulpaanbieder Triversum, mede namens zeven andere aanbieders in de regio.

De netwerkorganisatie heeft tarieven voor 2018 vastgesteld en daarbij een forse tariefverlaging doorgevoerd, aldus Triversum. De tarieven zijn 29 procent lager dan de bedragen die de VNG adviseert en liggen onder de kostprijs. Ze zijn daarom ontoereikend om goede specialistische jeugdhulp te bieden die voldoet aan de wettelijke kwaliteitsnormen, aldus Triversum. De netwerkorganisatie weigert volgens Triversum om over de tarieven te onderhandelen.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat de wethouders van de zeven gemeenten in de regio niet van plan zijn om de tarieven te verhogen. Zij stellen dat de tarieven realistisch zijn en dat goede en betaalbare jeugdhulp daarmee haalbaar is. De argumenten van de aanbieders vinden ze niet overtuigend.

Naast Triversum hebben GGZ Noord-Holland-Noord, Brijder Jeugd, Lucertis, Lijn 5, Parlan, Kenter Jeugdhulp en een koepel van vrijgevestigde psychologen en psychiaters met de tariefverlaging te maken.

Bron: nji.nl

Dit bericht is 2722 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail