Belgische zanger Stromae zingt live over eenzaamheid en zelfdoding

Facebooktwitterlinkedinmail

10 januari 2022 – Na zeven jaar is hij terug. Gisteravond heeft de Belgische zanger Stromae zijn nieuwe nummer L’Enfer op Franse televisie gezongen als antwoord op de vraag of muziek hem minder alleen doet voelen. Het nummer gaat over eenzaamheid en zelfdoding. L’Enfer betekent inferno of hel.

Stromae is de artiestennaam van Paul Van Haver, een populaire artiest van Belgisch-Rwandese afkomst. Hij schreef meerdere Franstalige hits en scoorde tussen 2010 en 2014 grote hits als Papaoutai, Formidable en Alors on Danse. Daarna verdween hij lange tijd uit beeld wegens een burn-out.

In het interview vertelt Stromae dat hij zich zeven jaar heeft teruggetrokken uit de muziekwereld. Toch heeft de zanger de afgelopen jaren niet stilgezeten. Zo maakte Stromae al videoclips voor artiesten zoals Billie Eilish en Dua Lipa. ,,Het heeft me deugd gedaan om voor andere artiesten te werken, omdat de aandacht dan niet meer op mezelf was gevestigd”, vertelt de artiest. “Ik moest voor mezelf nog even leven”. Inmiddels is hij getrouwd en vader van een zoon.

Op 4 maart verschijnt zijn nieuwe album Multitude. Tevens gaat hij op tournee. Op 27 februari staat hij in een inmiddels uitverkocht Amsterdam. Bekijk onderstaand het indrukwekkende televisieoptreden met vanaf minuut 2:00 het nummer L’Enfer. Wil je enkel het nummer luisteren, klik dan hier.

Bron: 113.nl /ad.nl/ nos.nl

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Dit bericht is 7097 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail