8e editie van ‘Op de sofa van de huisarts en de POH-GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

8 juni 2018 – Op 22 juni organiseert Mark Two Academy de 8e editie van de studiedag Op de Sofa van de huisarts en de POH-GGZ in Utrecht.  Tijdens de nieuwe editie van de studiedag ‘Op de sofa’ besteden we aandacht aan patiënten die qua diagnostiek en behandeling soms net een beetje afwijken van de gemiddelde patiënt. Zoals bijvoorbeeld de oudere patiënt met stemmingsklachten of patiënten met een laag IQ.

Op jaarbasis heeft bijna 20% van de volwassenen in Nederland last van psychische problematiek. Ook als er achter de klachten (nog) geen stoornis ligt, is het belangrijk om adequaat hulp te bieden, zodat de problemen niet erger worden.

Ook staan we stil bij de behandeling van patiënten met suïcidale gedachten, mensen die last hebben van paniekaanvallen, kinderen met ADHD en perfectionisten die door deze karaktereigenschap symptomen van dwang-, en eetstoornissen, depressies en sociale fobieën in stand houden.

Als u uw therapeutisch arsenaal op het gebied van psychische hulpverlening verder wilt verbeteren, dan bent u van harte welkom op vrijdag 22 juni 2018 in Bunnik. We aandacht aan de volgende onderwerpen:

  1. Help ik ga dood! Of is het een paniekaanval
  2. Effectief communiceren met moeilijk lerende patiënten
  3. Kinderen met ADHD: Rust, Regelmaat en…Ritalin?
  4. Herkennen van stemmingsklachten bij ouderen
  5. Compassie als therapeutisch gereedschap
  6. Leg de lat maar wat lager!
  7. Suïcidepreventie: bouwen aan hoop

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de KNMG, LV POH-GGZ, VSR en V&V

Kosten
De kosten voor deelname bedragen voor de huisarts €230,- en voor de POH-GGZ €210,- p.p. Overige doelgroepen € 210,- p.p. Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal

Inschrijven
Meer informatie over deze studiedag, de docenten en inschrijfmogelijkheden kunt u vinden op onze website www.marktwo.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectassistente Ilonne Langedijk via telefoon 033 4345730 of per email: ilangedijk@marktwo.nl 

Dit bericht is 3623 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail