We maken de GGZ rookvrij – stoptober 2017

Facebooktwitterlinkedinmail

26 juli 2017 – 8 september 2017 start voor alweer de vierde keer de campagne Stoptober ‘’28 dagen niet roken”! Doel van Stoptober 2017 is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken.

Rokers worden door bekende en onbekende Nederlanders, huisartspraktijken en ziekenhuizen, radiospots en social media uitgenodigd om mee te doen met deze stopactie. De Stoptober-app, de Facebookpagina en e-mailondersteuning helpen om het vol te houden. In 2014 deden ruim 38.000 mensen mee, in 2015 meer dan 70.000 en in 2016 53.000 deelnemers.

Organisatie
Stoptober wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.

Waarom meedoen aan Stoptober?

  • Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar.
  • Uit vorige jaren weten we dat Stoptober ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst.
  • Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om vol te houden al vijf keer zo groot is geworden

Wat kunt u doen als zorgprofessional?
U kunt deelnemen aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober onder de aandacht brengen bij uw rokende cliënten en een flyer meegeven. Vanaf 8 september kunnen alle materialen worden ingezet.

Materialen bestellen
De posters en flyers zijn dit jaar gratis te verkrijgen via de webshop van het Trimbos-instituut.

Vragen?

Neem contact op met Chantal van den Thillart via: 030-2959430 of cthillart@trimbos.nl

Bron: ggznederland.nl

 

Dit bericht is 3395 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail