Thema Autismeweek 2018: luisteren naar autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

14 maart 2018 –  Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats met als thema ‘luisteren naar autisme’. Tijdens de Autismeweek zullen er in het hele land activiteiten plaatsvinden rond het thema ‘luisteren naar autisme’. De NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) zullen bijvoorbeeld inloopmiddagen, informatiemarkten en lezingen organiseren.

Op donderdag 29 maart zal ervarings-deskundige Brigitte van Blijswijk met een gong-ceremonie de in Amsterdam gevestigde pan-Europese aandelenbeurs Euronext openen. Van Blijswijk heeft autisme en is als consultant werkzaam bij ABN AMRO. Met de gong-ceremonie, een jaarlijks terugkerend evenement, vraagt de NVA aandacht voor mensen met autisme, met name op de werkvloer.

Auti-Doe-Dag
De NVA organiseert tijdens de Autismeweek ook een Auti-Doe-Dag in het Wassenaarse attractiepark Duinrell. Op 7 april, de laatste dag van de Autismeweek, zal dit park zo autismevriendelijk mogelijk zijn.

Autismevriendelijkheidsprijs
Net als elk jaar zal tijdens de Autismeweek ook weer de Autismevriendelijkheidsprijs worden uitgereikt aan één persoon en één  organisatie die zich inzetten voor de participatie van mensen met autisme. Nomineren kan nog tot 21 maart 2018. Stuur hiervoor een mail met uw nominatie en een toelichting naar: info@autismeweek.nl

Het thema
Het thema ‘luisteren naar autisme’ kan op veel verschillende manieren worden uitgelegd. Mensen met autisme weten vaak heel goed hoe hun talenten en mogelijkheden het beste tot hun recht kunnen komen – bijvoorbeeld op school, of op de werkvloer. Ook hebben zij vaak mooie, originele verhalen te vertellen. Daarom is het goed om te luisteren naar mensen met autisme.

Daarnaast is ‘luisteren naar autisme’ óók goed als iemand zelf de diagnose heeft. Vaak is er dan immers sprake van een unieke mix van sterke en wat minder sterke eigenschappen. Als een persoon met autisme die goed kent – en er rekening mee houdt – kan dit zijn of haar leven aangenamer en rijker maken.

Autismeweek.nl
Tijdens de Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. De komende weken zullen alle activiteiten bekend worden gemaakt via de website autismeweek.nl.

Bron: autisme.nl

Dit bericht is 3188 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail