Staatsecretaris Blokhuis neemt ‘Wanneer het mis gaat in je hoofd’ in ontvangst

Facebooktwitterlinkedinmail

18 december 2019 – Voorzitter van GGZ Nederland Jacobine Geel heeft vandaag een exemplaar van het boek ‘Wanneer het mis gaat in je hoofd’ aangeboden aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De overhandiging vond plaats tijdens het bestuurlijk overleg op het ministerie van VWS in het bijzijn van auteur Pieter Webeling. 

Verhaal van de ggz
Een van de ambities die GGZ Nederland heeft is dat we veel vaker en in veel meer toonaarden het verhaal van de ggz moeten vertellen. Hoe ziet het werk eruit, welke schakeringen kent het, wat drijft onze professionals, welke verwachtingen kunnen we wel en welke misschien niet altijd inlossen? Onze tienduizenden ggz-medewerkers, van psychiaters en psychologen tot sociotherapeuten en sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen spannen zich elke dag in voor een beter leven van anderen. Alleen als het misgaat komen ze met vette koppen in de krant. Hoe draaien we hun mededogen, geduld en creativiteit een keer naar de lichtkant?

Pakkend geschreven
Met die vraag in het achterhoofd is schrijver en interviewer Pieter Webeling aan de slag gegaan om de verhalen van betrokkenen in de geestelijke gezondheidszorg op te tekenen. Het heeft nu – ruim een jaar later – geresulteerd in ‘Wanneer het mis gaat in je hoofd’: een boek waarin patiënten, psychiaters, psychologen, SPV’ers, wetenschappers, directeuren, managers én ervaringsdeskundigen zich uitspreken over ‘leven en werken’ in de geestelijke gezondheidszorg. De indeling langs meerdere lijnen en invalshoeken spreekt zeer aan en het is pakkend geschreven. Alles bij elkaar is er een rijk palet aan kleurrijke, bondige, en prikkelende verhalen ontstaan. Verhalen die boeien en beklijven.

Waardevolle bijdrage
Het boek is van potentiële betekenis voor het imago van onze sector aan de ene kant, en voor het werkplezier en de trots van onze medewerkers aan de andere kant. Daarmee is het een waardevolle bijdrage aan datgene waar we allemaal aan werken: de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg. Voor meer informatie of bestellen, kijk op www.wanneerhetmisgaatinjehoofd.nl.

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 2843 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail