Over GGZnieuws.nl

GGZnieuws.nl
Sinds 2007 elke (werk)dag al het nieuws over de mentale gezondheid  voor jou op een rij

Wie ben ik?
Ik ben Bart Smith,  directeur bij de  stichting Lumen Holland-Rijnland  én eigenaar/redactie van de website GGZnieuws.

Elke werkdag verzamel  ik ’s morgens vroeg zoveel mogelijk interessant nieuws uit en over de GGZ en mentale gezondheid  en plaats dit op de website.

Historie
In 2007 heb ik als onafhankelijke coach-ondersteuner van de Cliëntenraad GGZ Leiden kort, een cliëntenraad voor mensen die ambulant in behandeling waren bij Rivierduinen, samen met Jeroen, cliëntenraadslid, een website voor deze cliëntenraad ontwikkelt. Om deze website minder statisch te maken had ik bedacht om nieuwtjes uit de GGZ te verzamelen en deze dagelijks op de website te zetten.

In mijn werk als coach/ondersteuner was het van belang om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en ik haalde dat nieuws van verschillende sites. Ik merkte dat een dergelijke verzamelsite (een digitale knipselkrant)  met nieuws over aan ggz en mentale gezondheid gerelateerd nieuws  (nog) niet bestond. Zo ontstond het idee om het nieuws te verzamelen, zodat het voor leden van cliëntenraden, collegae en belangstellenden ook makkelijker zou worden om van alle actuele ontwikkelingen en laatste onderzoeken op de hoogte te blijven.

In 2011 is het nieuwsgedeelte losgekoppeld van de website van de cliëntenraad. Jeroen zorgt nog steeds voor het technische gedeelte en sinds 2014 krijg ik advies van Daan Smith (bereikbaar via LinkedIn), adviseur online marketing. Dankzij zijn adviezen heeft een grote groep belangstellenden de website gevonden. Met meer dan 1,3 miljoen bezoekers per jaar, gemiddeld 140.000 bezoekers per maand,  meer dan 2.400 volgers op twitter en 6.600 pagina likes op Facebook bereikt GGZnieuws.nl een brede groep in mentale gezondheid geïnteresseerde mensen.

Nieuwsbrief
GGZnieuws verspreidt iedere week (op dinsdag) een nieuwsbrief met al het GGZnieuws van de week  ervoor aan een grote groep belangstellenden (meer dan 7.000).  Inschrijven op de nieuwsbrief kan via de popup of kijk op de pagina aanmelden nieuwsbrief

Social media
Je kunt GGZnieuws ook volgen via twitter (twitter.com/Bart_Smith_1) en/of via Facebook www.facebook.com/GGZnieuws.nl

Voor vragen, opmerkingen maar vooral ook nieuwsberichten; mail naar nieuwsfeit@ggznieuws.nl

Heb je zelf een nieuwsbericht?  Stuur dan een persbericht naar hetzelfde mailadres: nieuwsfeit@ggznieuws.nl

Bart Smith