Nieuwe initiatief online-psychiater.nl is deze week gelanceerd

Facebooktwitterlinkedinmail

26 maart 2020 – Het corona virus heeft ervoor gezorgd dat mensen op zichzelf worden teruggeworpen. Eenzaamheid, somberheid, piekeren en spanningen zijn de laatste tijd veel gehoorde klachten. Hoe kan je daar het beste mee omgaan ? Online-psychiater.nl biedt hulp.

Ten eerste, deze klachten worden veroorzaakt door negatieve en niet-helpende gedachten als “Ik kan dit niet aan” en “Het wordt nooit meer beter”. Het is dus belangrijk om je te richten op helpende gedachten als: “Ik ga er het beste van maken” en “Dit ”

Ten tweede, gedrag is ook te veranderen. De huidige tijd is een goed startpunt om andere dingen te doen, bijvoorbeeld online sporten, lezen, vrienden te bellen of te Skypen of klusjes doen die zijn blijven liggen. 

Ten derde, de mens is een sociaal dier. Probeer eens wat meer aandacht aan je naasten te geven. Of aan jezelf !

Deze week is www.online-psychiater.nl gelanceerd. Tot 7 april a.s. is dit gratis voor iedereen die niet bij Zilveren Kruis of CZ is verzekerd. Op deze site wordt door middel van gestandaardiseerde vragenlijsten en aanvullende informatie een psychiatrische diagnose gesteld, een behandeladvies gegeven (voorschrijven medicatie is mogelijk op locatie Rotterdam) en gratis e-health mogelijkheden ter beschikking gesteld.

  • Diagnostiek 
  • Advies voor behandeling en medicatie 
  • Gratis e-health adviezen en links
  • Voorschrijven medicatie mogelijk op locatie Rotterdam

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 4008 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail