Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz presenteert zorgstandaarden tijdens festival

Facebooktwitterlinkedinmail

4 oktober 2017 – De afgelopen vier jaar werkten zorgprofessionals, patiënten en naasten samen aan de ontwikkeling van zorgstandaarden en bijbehorende generieke modules voor de brede ggz. Op 30 november as. maken bezoekers van het Festival 4 jaar Kwaliteitsontwikkeling GGz als eerste kennis met deze kwaliteitsstandaarden en krijgen alle ins en outs. Iedereen die betrokken is bij het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz (NKO) en andere geïnteresseerden kunnen zich kosteloos voor het festival aanmelden.

In het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz werken alle betrokkenen in de brede ggz samen aan de ontwikkeling van zorgstandaarden en bijbehorende generieke modules. Daarin staan afspraken over wat goede zorg inhoudt voor mensen met psychische aandoeningen. Voor professionals, patiënten en naasten geven de standaarden inzicht in wat zij van een behandelings- en zorgtraject kunnen en mogen verwachten. Vanaf het voorjaar 2018 gelden de standaarden voor alle professionals in de ggz. Het festival markeert een bijzondere mijlpaal: voor het eerst worden de zorgstandaarden en generieke modules gezamenlijk gepresenteerd.

Alles over de zorgstandaarden
Het festival is dé ideale gelegenheid om snel en laagdrempelig alle ins en outs van de standaarden te leren kennen. Hoe past u de standaarden in de praktijk toe? Hoe borgen we gezamenlijk de verdere (door)ontwikkeling van standaarden? En de implementatie in de praktijk? Tijdens het festival buigen we ons over dit soort vragen samen met: partners van het NKO, zorgprofessionals (zoals psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, vaktherapeuten, praktijkondersteuners ggz, huisartsen, verpleegkundigen), patiënten- en naastenvertegenwoordigers, beleidsmakers, bestuurders, managers en kwaliteitsadviseurs.

Informeren en inspireren
Het festival heeft een gevarieerd programma met creatieve werkvormen om bezoekers zo goed mogelijk te informeren én inspireren. Zoals een voordracht van schrijfster Femke Schavemaker, een mini-collegetour over kwaliteit, theater over de werking van standaarden in de praktijk, meet & greet met stakeholders van het NKO, en de lancering van de database. Verschillende beroepsverenigingen hebben het festival al geaccrediteerd.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 30 november 2017
  • Tijd: 12.15 uur – 17.30 uur
  • Locatie: Tivoli Vredenburg, Utrecht
  • Programma en accreditatie: zie de website van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz
  • Deelname aan het festival is gratis. Aanmelden is mogelijk via het online formulier
  • Mail voor vragen naar festival@kwaliteitsontwikkelingggz.nl

Bron: persbericht

Dit bericht is 7091 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail