Mogelijke oplossing voor stemmen bij schizofrenie

Facebooktwitterlinkedinmail

14 september 2017 – Er heeft mogelijk een grote doorbraak in het onderzoek naar schizofrenie plaatsgevonden. Wetenschappers van l’Université de Caen Normandi hebben voor het eerst het gebied in de hersenen kunnen identificeren dat betrokken is bij het horen van stemmen. Ook waren zij in staat dit symptoom te verminderen door middel van magnetische pulsen, zo meldt mijngezondheidsgids.nl.

Stemmen
Het horen van stemmen is normaal voor mensen met schizofrenie en wordt vaak gebruikt als primaire indicator bij het stellen van een diagnose.

De stemmen, ook wel auditieve verbale hallucinaties (AHV) genoemd, kunnen enorm variëren. Zo kunnen ze dreigend zijn, verwarrend en bekritiserend. Ook kan de interne dialoog heel overtuigend lijken. Veel schizofrenen geven aan er vermoeid door te worden, aangezien er geen ontsnappen aan is.

Magnetische stimulatie
De wetenschappers wilden de frequentie van de stemmen bij schizofrenen proberen te begrijpen en verminderen. Hiervoor gebruikten zij een techniek die transcraniële magnetische stimulatie (TMS) wordt genoemd. De studie is recent gepubliceerd in Schizophrenia Bulletin: The Journal of Psychoses and Related Disorders.

TMS is een niet-invasieve techniek die magneten gebruikt om iemands hersenactiviteit te beïnvloeden. Het is een relatief veilige methode die wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals depressies die niet kunnen worden verholpen met medicatie.

Lees het hele artikel

Dit bericht is 9306 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail