KPN steunt muziektherapie voor kinderen met autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

22 mei 2017 – Het KPN Mooiste Contact Fonds en de Stichting Papageno gaan samen een app ontwikkelen om kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut te verbinden. Door middel van muziektherapie bereikt Stichting Papageno kinderen met autisme met als doel ze nieuwsgierig te maken en te motiveren tot contact. Nederland telt volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme 190.000 mensen met autisme. Veel kinderen met autisme vinden het moeilijk om zelf initiatief te nemen tot sociaal contact. De stichting bestaat al twintig jaar.

Naast het ontwikkelen van de app zal het KPN Mooiste Contact Fonds de Stichting Papageno ook ondersteunen met een financiële bijdrage zodat nog eens 150 kinderen muziektherapie kunnen volgen.Het KPN Mooiste Contact Fonds is in 2007 door KPN opgericht als een onafhankelijke stichting met als doel eenzaamheid in Nederland te helpen bestrijden en een bijdrage te leveren aan het voorkomen van sociaal isolement. Dat gebeurt door projecten te ondersteunen met de inzet van mensen, middelen en geld.

Het KPN MCF heeft onder andere samenwerkingsverbanden met de Hartstichting waarin het een app ontwikkelde voor kinderen met een hartaandoening. De Hartstichting vult de app met informatie en nieuws. De app biedt verder een platform voor gebruikers om berichten, tips, blogs en vlogs uit te wisselen.

Andere projecten van het KPN MCF richtten zich bijvoorbeeld op de bestrijding van jeugdwerkloosheid en op concert– en theaterbezoek voor ouderen.

Het Nederlands Jeugdinstituut schrijft op zijn website dat van ongeveer 3 procent van de kinderen van 4 tot 12 jaar zeggen de ouders of verzorgers dat ze autisme hebben of een daaraan verwante stoornis zoals het syndroom van Asperger of PDD-NOS. Dat betekent dat het volgens deze ouders om ongeveer 43.000 kinderen van 4 tot 12 jaar gaat. Bij jongens komt het twee keer zo vaak voor als bij meisjes.

Bron: telecompaper.com

Dit bericht is 3146 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail