Jaarlijks Congres Praten met pubers – verslaving en risicogedrag

Facebooktwitterlinkedinmail

4 november 2019 – Op donderdag 9 januari 2020 vindt de derde editie van het jaarlijks congres Praten met pubers plaats in Eindhoven. Het thema van dit jaar is “verslaving en risicogedrag”.

De puberteit en adolescentie zijn turbulente periodes in de levens van jonge mensen en hun ouders. Opspelende hormonen, meer vrijheid, een vriendengroep die een steeds belangrijkere rol gaat spelen, maar tegelijkertijd ook minder ouderlijke controle. Het is ook een tijd van experimenteren.

Maar wanneer is een grensoverschrijding nog normaal experimenteergedrag en wanneer moeten we ons zorgen gaan maken over op de loer liggende verslavings- of gedragsproblemen? En wat kunnen we hier concreet mee in de rol van professional? Onder meer social media gebruik, uitbuitingsproblematiek, gamegedrag, gedragsproblemen en communiceren met pubers uit migrantengezinnen staan deze keer centraal tijdens dit congres.

Sprekers

  • Prof. Dr. Michiel Westenberg (Universiteit Leiden) – Het (normale) puberbrein
  • Prof. Dr. Regina van den Eijnden (Universiteit Utrecht) – Game- en sociale mediaverslaving onder Nederlandse jongeren
  • Bernard van ’t Klooster (Novadic-Kentron) – Communiceren en motiveren bij verslavingsproblematiek
  • Kaveh Bouteh (Pharos) – Pubers van niet-westerse afkomst
  • Theo Hendrickx (Expertisebureau Helse Liefde) – Pubers en loverboypraktijken
  • Drs. Erik Jongman (Spirit Jeugdzorg) – Pubers en gedragsproblematiek
  • André Parren (Grip op gamen) – Problematisch gamegedrag

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, Registerplein, SKJ, Verpleegkundig Specialisten Register, Kwaliteitsregister V&V, AbSg*, Register Vaktherapie, Lerarenregister en LV POH-GGZ.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op:www.congresburo.com/pubers2020/

Dit bericht is 2439 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail