Fontys Hogeschool gaat studenten met autisme extra begeleiden

Facebooktwitterlinkedinmail

student, autisme

18 januari 2016 – Het aantal studenten met autisme neemt toe. Doordat de studiedruk de afgelopen jaren groter is geworden, geven studenten met autisme ook vaker aan dat zij behoefte hebben aan extra begeleiding. Fontys Hogeschool gaat hen dat bieden.

Jongeren met autisme zullen intensief begeleid worden vanaf hun stage, afstuderen, solliciteren t/m de eerste periode van hun eerste baan. De verwachting is dat zij door deze begeleiding een kwetsbare periode beter kunnen overbruggen, minder snel uitvallen en beter hun eigen plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt. De pilot ‘Autismetalent benutten’ is een initiatief van Fontys Hogeschool ICT en Hogeschool Engineering en de gemeente Eindhoven, in samenwerking met Vanuit autisme bekeken.

Het streven is dat na afloop van de pilot minimaal 50% van de deelnemers aan de pilot een baan heeft op HBO-niveau. Carien van Hooff, programmanager Vanuit autisme bekeken: “Wij zijn ontzettend hoopvol over innovatieve initiatieven zoals deze pilot. Het is een belangrijke stap op weg naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen naar vermogen mee kan doen.”

Bron: autisme.nl 

Dit bericht is 2976 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail