Autisme, tijd voor een gezamenlijke aanpak!

Facebooktwitterlinkedinmail

Voorbeeld-van-hoe-het-brein-van-iemand-met-autisme-kan-werken-640-x-460-e1429525872798

3 november 2016 – Op donderdag 26 januari a.s. organiseert Mark Two Academy, in samenwerking met het dr. Leo Kannerhuis, een actualiteitencursus rondom het ‘interdisciplinair basisboek Autisme spectrumstoornis’. De nadruk zal liggen op het belang van een gezamenlijke aanpak bij de diagnosestelling van autisme spectrum stoornis en het bieden van de juiste zorg en ondersteuning.

1738-small

U krijgt op deze cursus dan ook handvatten aangereikt om nóg beter te kunnen samenwerken met collega-zorgverleners van verschillende disciplines en met de direct betrokkenen.

Naasten en professionals uit vele domeinen (gezin, school, werk, zorg en ondersteuning) spelen een belangrijke rol bij de eerste herkenning en diagnostiek van autisme. Goed overleg en goede samenwerking tussen alle betrokkenen zijn cruciaal voor een zo snel mogelijke herkenning en diagnostiek. Dit om te voorkomen dat kinderen en ouders van het kastje naar de muur worden gestuurd, want door het laat stellen van de diagnose komt ook de juiste hulp vaak pas laat op gang.

Tijdens deze actualiteitencurus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • AutismeTV
  • Autistische hersenen
  • Cognitieve theorieën
  • Diagnostiek en behandeling
  • De voordelen van autisme
  • Autisme en persoonlijkheidsstoornissen
  • Autisme en muziektherapie
  • ‘Met de deskundigen om de tafel’

Tijdens deze actualiteitencursus staan we op verschillende manieren stil bij de grote meerwaarde van de gezamenlijke aanpak: vanuit de ervaringsdeskundige, vanuit de psychiater, vanuit de psycholoog, vanuit de pedagoog, vanuit de spv’er en vanuit de non verbaal therapeut.

U krijgt zelf ook de gelegenheid om vragen te stellen tijdens het programmaonderdeel ‘Aan tafel met de deskundigen’. Waar loopt u tegenaan in de praktijk? Het kastje of de muur?

Direct inschrijven kan hier

schermafbeelding-2016-11-01-om-19-26-42

schermafbeelding-2016-11-01-om-19-43-13

We zien u graag op donderdag 26 januari 2017 in het CineMec Theater in Ede bij ‘Autisme, tijd voor een gezamenlijke aanpak’.

Vragen?
Neem dan contact op met Simone Korteling. Tel: 033 4345730 of e-mail: simone.korteling@marktwo.nl

Inschrijven per post of fax?
Download hier het aanmeldformulier.

Mark Two Academy bedenkt en ontwikkelt geaccrediteerde nascholingen voor medische en paramedische beroepsgroepen. Meer informatie over het actuele cursusaanbod kunt u vinden op onze website: www.marktwo.nl

 

Dit bericht is 3713 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail