Zoon met autisme krijgt al 8 jaar lang dezelfde kerstcadeaus

Facebooktwitterlinkedinmail
 autisme

28 december 2015 – De Britse James Muir heeft een zware vorm van autisme. Omdat hij niet van verandering houdt, geeft zijn moeder hem al acht jaar dezelfde kerstcadeaus en zijn dino’s van kalkoen, zo meldt metro.

James wordt nergens blijer van dan zijn A Bugs Life en Toy Story dvd’s, alles dat nieuw is dat haat James. Dat komt door zijn autisme. Zijn moeder besloot hem dan ook niets nieuws meer te geven, maar elk jaar dezelfde cadeaus te geven aan haar zoon.

De moeder van vier vertelt aan Mirror dat ze voorheen „alles kocht wat hij leuk zou moeten vinden in plaats van wat hij echt wilde hebben”. Zo vertelt de 40-jarige dat ze nu pas realiseert dat dat verkeerd was. „Hij werd niet blij van cadeaus die andere jongens kregen. Hij wil elke jaar dezelfde dvd’s: Toy Story, A Bug’s Lie en Baby Einstein.” Zo pakte ze elk jaar de dvd’s opnieuw in, jaar na jaar.

De moeder geeft toe dat het ietwat gek klinkt, maar haar zoon is er dolblij mee. „Zodra hij de dvd-boxen ziet is hij door het dolle heen. Hij is er gek op. Al kijkt hij ze niet.”

Ook tijdens het kerstdiner houdt James niet van variatie. Zo krijg de familie elk jaar nieuwe gerechten voorgeschoteld, maar James houdt het liever bij zijn aardappelwafels en dino’s van kalkoen. “Dit is de enige manier om hem bij ons aan tafel te houden, anders rent hij van tafel.”

Bron: metronieuws.nl 

Dit bericht is 2750 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail