Science Café Utrecht – Talkshow over ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

24 maart 2022 – Op maandagavond 4 april organiseert Studium Generale in samenwerking met TivoliVredenburg een Science Café over ADHD. Neuropsycholoog prof. Leon Kenemans (UU) en filosoof dr. Sander Werkhoven (UU) gaan met elkaar in gesprek over hoe we ADHD beter kunnen begrijpen. Wat betekent het om ADHD hebben en hoe leer je ermee leven? 

Druk, afgeleid en hyperactief. Lees je deze woorden, dan denk je al gauw aan ADHD. En dat gebeurt steeds vaker: het aantal diagnoses is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Terwijl onderzoekers het er nog steeds niet helemaal over eens zijn wat ADHD precies is en waardoor het veroorzaakt wordt. Welke impact heeft de diagnose op een patiënt? Wat betekent het om ADHD hebben en hoe leer je ermee leven? En hoe past de toename van het aantal diagnoses in de huidige trend van hokjesdenken en psychische labels plakken?

Waarom hebben we zoveel moeite met ouder worden? Hoe ontstaat massahysterie? Is het brein van iemand met ADHD anders? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.  Het belooft een boeiende avond te worden in TivoliVredenburg of mee te kijken via de livestream.

Nog kort alle informatie op een rij:  

Datum en tijd: maandag 4 april, van 20.30 – 22.00 uur

Locatie: TivoliVredenburg in Utrecht (gratis toegankelijk), of kijk live mee via het YouTube-kanaal. Reserveren is niet nodig, maar let op: vol = vol.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1566 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail