Zorgen om De Bascule, instelling voor jeugd-GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

klanten_profielen_image.php

Abvakabo FNV vindt dat de zorgverzekeraars er alles aan moeten doen om de Bascule in Amsterdam te redden van de ondergang. Werknemers maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de instelling die psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen verleent.

Aanleiding hiertoe zijn vooral de kabinetsbezuinigingen in de GGZ en de strengere zorginkoop van zorgverzekeraars. Ook de gemeente Amsterdam, die vanaf januari 2015 als de nieuwe jeugdwet ingaat, dient toe te zien op de continuïteit van De Bascule.

Kinderen en werknemers de dupe
Kinderen moeten zorg blijven krijgen waar ze recht op hebben van hun vertrouwde hulpverleners. ‘Het is vreselijk dat deze kwetsbare kinderen hier net als de werknemers de dupe van worden’, aldus Fred Seifert, bestuurder Abvakabo FNV. ‘En dat terwijl er recent extra kosten gemaakt zijn voor interimmers en er hoge bonussen zijn uitgedeeld aan leden van de Raad van Bestuur bij hun vertrek. Wij eisen dat de zorgverzekeraars hun verantwoordelijkheid nemen.’

Behoud van kwaliteit
Waar de vakbond al lange tijd voor waarschuwt, lijkt werkelijkheid te worden. Als een domino-effect verwacht Abvakabo FNV dat in de aanloop naar 2015 ook bij andere instellingen voor jeugdzorg, jeugd-GGZ en jeugd-GHZ dezelfde situatie zal voordoen als bij de Bascule. ‘Wij zullen er samen met onze leden alles aan doen om de kwaliteit van de zorg en de werkgelegenheid in de sector te behouden’, aldus Seifert.

Aanstaande maandag gaat Abvakabo FNV in gesprek met haar leden bij de Bascule.

Bron: abvakabofnv.nl 

Dit bericht is 3019 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail