Zorg kost patiënt fors meer 

Facebooktwitterlinkedinmail

geld

Mensen komen vaak voor onverwachte zorgkosten te staan, doordat zij zorg kiezen bij een behandelaar die geen contract heeft met hun verzekeraar. In 2013 overkwam dat één op de negen verzekerden, blijkt uit onderzoek van het NPCF, het Landelijk Platform GGz en Ieder(in) onder ruim 11.000 mensen.

Voor eigen rekening

Het gevolg is dat de ongecontracteerde zorg zelf door deze patiënten moest worden betaald. Eén derde van hen moest de hele rekening aftikken, terwijl daar helemaal niet opgerekend was. Eén op de vijf betaalde meer dan de helft. Soms liepen de onvoorziene zorgkosten zo hoog op, dat ze de behandeling moesten staken of overstappen naar een andere, minder vertrouwde zorgverlener.

Duidelijkheid

De patiëntenorganisaties roepen daarom op aan zorgverleners om duidelijker te zijn over hun zorgpolis: wat wordt wel vergoed en wat niet. Ook doen ze een beroep op de mensen zelf om goed uit te zoeken welke polis het beste schikt. “Een goedkope polis met een hoog eigen risico kan financieel aantrekkelijk lijken, maar worden een molensteen om je nek als je ineens toch bent aangewezen op dure zorg. Want dan moet alsnog worden betaald voor zorg die niet ingekocht is.”

Bron: gezondheidsplein.nl 

Dit bericht is 1938 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail