Zangeres Selah Sue praat over haar depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

Selah-Sue

18 juni 2015 – Selah Sue is een van de bekende Belgen die met de campagne van Te Gek?!, het taboe rond psychologische problemen wil doorbreken.  Want ook in België krijgt een op de vier daarmee vroeg of laat af te rekenen.

De Belgische zangeres Sanne Putseys, bekend als Selah Sue, stond afgelopen weekend nog op Pinkpop. Ze kreeg begin dit jaar de MIA voor “Beste vrouwelijke artiest 2014”

In mei 2014 onthulde Selah Sue bij het praatprogramma ‘Reyers laat’ dat zij lijdt aan depressiviteit. Het is dankzij antidepressiva dat zij zich zo ver heeft kunnen ontwikkelen, zowel professioneel als in haar persoonlijke leven. Volgens haarzelf heeft haar depressie hoogst waarschijnlijk deels een genetische basis, want haar grootouders aan beide kanten zijn met psychiatrische problematiek bekend. Met haar televisie-optreden wilde Selah Sue een statement maken dat antidepressiva bij haar effectief en geen onzin is, zoals een Amerikaanse professor Irving Kirsch in het programma beweerde, door aan te geven dat placebo’s en antidepressiva vergelijkbaar effect sorteren.

‘Ik ga zelf al van mijn 14e naar de psycholoog, dus ik weet dat praten enorm helpt’, vertelt zangeres Sanne (26). ‘Het is belangrijk dat je open bent, voor jezelf, en voor je omgeving.’

“Ik heb nog altijd ups and downs”

‘Zelfs al heb je succes, zelfvertrouwen zit niet in een pil. Het moet echt uit jezelf komen.’ Zelf heeft Sanne nog altijd ups en downs. ‘Ik ben niet meer labiel, maar wel nog wisselvallig. Er zijn dagen dat er duizenden mensen in het publiek zitten te applaudisseren en te lachen, maar dat ik denk dat ze allemaal aan het liegen zijn.’

Bron: stubru.be

Dit bericht is 2047 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail