Website over nieuwe zorgnota

Facebooktwitterlinkedinmail

organisatie.zorgportaal.nl

De Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben een website www.dezorgnota.nl gemaakt om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de vernieuwde zorgnota.

De website biedt informatie over de zorgnota en de kosten van ziekenhuiszorg. De site geeft antwoord op veel gestelde vragen en wijst de weg waar iemand met welke vraag terecht kan.

Duidelijke zorgnota

Vanaf medio augustus 2014 ontvangen patiënten een vernieuwde zorgnota voor behandelingen die in ziekenhuizen vanaf 1 juni 2014 zijn gestart. Verzekerden kunnen de vernieuwde zorgnota via ‘mijn omgeving’ op de website van hun zorgverzekeraar raadplegen. Na maximaal een jaar zullen alle zorgnota’s de nieuwe informatie bevatten.

Tot voor kort stonden op zorgnota’s ingewikkelde codes en was het voor de patiënt niet duidelijk hoe de rekening was opgebouwd. Minister Schippers heeft in 2013 met de zorgverzekeraars afgesproken dat het specialisme van de behandelaar, de diagnose, de naam van de zorgaanbieder, de kosten en de handelingen die zijn uitgevoerd op de nota komen te staan. Dit gebeurt nu op de nieuwe zorgnota.

Brochure over betaling

Gelijktijdig met de website publiceren ziekenhuizen en verzekeraars een brochure over het betalen van ziekenhuiszorg. In onder andere het HagaZiekenhuis zijn deze brochures verkrijgbaar bij de balies van de poliklinieken en verpleegafdelingen.

Meer informatie: www.dezorgnota.nl

Dit bericht is 3262 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail