“Waanzin” op de radio – 27 februari in Museum Boerhaave

Facebooktwitterlinkedinmail

radio

Op 27 februari om 20.00 uur vindt in Museum Boerhaave een “snijtafeldebat” plaats, zo meldt het Leids Nieuwsblad van 20 februari. Onderwerp van discussie is ditmaal de vraag wat ‘normaal’ is en wat ‘gestoord’ of ‘gek’. Is deze vraag plaats- en tijdgebonden? Welke omstandigheden spelen een rol?

Presentator Jeroen Dirks stuurt een panel aan van wetenschappers met verschillende achtergronden. Aan tafel maken de volgende experts hun opwachting: Saskia Palmen (kinder- en jeugdpsychiater), Gerben Meynen (bijzonder hoogleraar forensische psychiatrie), Joost Vijselaar (bijzonder hoogleraar geschiedenis van de psychiatrie) en Wouter Kusters (filosoof en schrijver van boeken over zijn psychotische ervaring).

De avond wordt georganiseerd door Hoe?Zo! Radio, een onderdeel van Wetenschap24.nl, en live uitgezonden op Radio5.

Museum Boerhaave stelt zijn Anatomisch Theater voor deze avond beschikbaar en u kunt hierbij aanwezig zijn (op vertoon van een geldig entreebewijs).

 

Mocht u denken dat dit initiatief op zichzelf staat, dan heeft u het mis; het maakt deel uit van de themaweek “Week van de waanzin op radio en tv”, waarover u hier een mooie bijdrage kunt lezen van Francien Yntema. 

 

Dit bericht is 3975 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail