V&VN komt met richtlijnen voor GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

p1d

Op het congres ‘Mind the Body’ presenteert V&VN twee richtlijnen voor mensen met ernstige psychische aandoeningen. De eerste richtlijn is gericht op goede somatische screening, de tweede gericht op de bevordering van een gezonde leefstijl van de patiënt. Het congres is op 11 februari 2015 in de Reehorst in Ede. De richtlijnen liggen nog ter autorisatie bij verscheidende beroepsverenigingen.

De richtlijnen zijn in opdracht van V&VN ontwikkeld door het Trimbos-instituut. Het cliënt- en naastbetrokkenenperspectief is nadrukkelijk meegenomen in de richtlijnen. Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten vervullen een sleutelpositie binnen deze richtlijnen. De totstandkoming van de richtlijnen vormt een belangrijke mijlpaal: er komt een landelijke standaard beschikbaar voor somatische screening en leefstijlbevordering voor patiënten met een ernstige psychische aandoening.

Aan de slag
Het congres gaat er vooral over hoe verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten – in gezamenlijkheid met patiënten, familieleden en professionals – concreet werk kunnen maken van een betere lichamelijke gezondheid van de patiënt. Het motto is dan ook: ‘Aan de slag!’.

Het congres wordt georganiseerd door V&VN, Trimbos-instituut, Hogeschool InHolland en Stichting Sympopna. Inschrijven kan hier.

Bron: venvn.nl 

 

Dit bericht is 2509 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail