Vraag naar online ondersteuning Humanitas afgelopen vijf jaar verdrievoudigd

Facebooktwitterlinkedinmail

humanitas-logo-pms2925steunkleurjpg

Het aantal online hulpgesprekken bij Humanitas is in de afgelopen vijf jaar ruimschoots verdrievoudigd: van 2.119 gesprekken in 2008 tot 7.100 in 2013.

Om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen breidt Humanitas haar online ondersteuning uit. Met ingang van 1 november 2014 zijn vrijwilligers van Humanitas zeven dagen per week online voor een goed chatgesprek via de websites www.hetluisterendoog.nl en www.pratenoververlies.nl.

De Humanitas chat Het Luisterend Oog is voortaan open van 14.00 uur ’s middags tot 23.00 uur ’s avonds. De site is sinds 2006 online voor iedereen die op één of andere manier behoefte heeft aan contact. Wanneer je nergens met je verhaal terecht kunt, kun je hier terecht  voor een  chatgesprek van mens tot mens. Gratis, anoniem en vertrouwelijk.

Chatten via www.pratenoververlies.nl kan ook dagelijks, van 19.00 uur tot 22.00 uur. Pratenoververlies.nl is er speciaal voor mensen die te maken hebben gekregen met rouw en verlies. Het kan gaan om het verlies van een dierbare, maar ook om een echtscheiding of het verlies van je baan of gezondheid.

Bron: humanitas.nl 

Dit bericht is 1796 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail