Voortaan óók online behandeling bij GGZ Drenthe

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

Cliënten van GGZ Drenthe met een paniek- of stemmingsstoornis krijgen voortaan altijd behandeling aangeboden in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met online behandelmodules. In 2015 wordt online behandelen vast onderdeel binnen álle reguliere behandelingen van GGZ Drenthe. 

De online behandelmodules worden aangeboden via mijn.ggzdrenthe.nl. Dit is een persoonlijke, beveiligde online omgeving voor cliënten. Op mijn.ggzdrenthe.nl kunnen cliënten werken aan oefeningen en opdrachten die de behandelaar voor hen heeft klaargezet. Ze kunnen beveiligd e-mailen met hun behandelaar en informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben met hun klachten. Een aantal cliënten dat in behandeling is voor een angst- of stemmingsstoornis volgt al online behandelmodules. Vanaf volgend jaar wordt online behandelen standaard toepast in alle reguliere behandelingen van GGZ Drenthe.

Actievere rol 
‘Online behandelmodules vormen een waardevolle aanvulling op de persoonlijke gesprekken en andere therapievormen’, vindt Willemien Meeuwissen, programmamanager e-health bij GGZ Drenthe. ‘Cliënten voelen zich hierdoor meer betrokken en hebben een actievere rol in hun behandeling. We verwachten dat dit een positieve invloed heeft op het verloop van de behandeling. Dankzij de online modules kunnen cliënten op zelfgekozen momenten bezig met hun behandeling. Ze hoeven niet te wachten op een volgende afspraak op de poli. De behandelaar plaatst opdrachten en oefeningen in de persoonlijke omgeving van de cliënt binnen mijn.ggzdrenthe.nl. Hij of zij geeft online feedback en bespreekt de voortgang. Zo kan de beschikbare tijd van de behandelaar optimaal worden benut. Naar verwachting kunnen zo méér mensen worden behandeld tegen gemiddeld lagere kosten.’

Vergoed
De online behandelmodules maken deel uit van behandelcontacten en worden vergoed door de zorgverzekering.

Dit bericht is 2590 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail