Vincent van Gogh en Nyenrode starten samen managementopleiding voor GGZ-sector

Facebooktwitterlinkedinmail

nyerode

15 juli 2015 – Vincent van Gogh en Nyenrode Business Universiteit hebben in samenwerkingsverband een intensief opleidingsprogramma ontwikkeld: ‘Foundations of Management in GGZ’.

FMA-programma voor de GGZ
Goede zorg bieden betekent ook goed managen. Het FMA GGZ programma is een maatwerk programma ontwikkeld op basis van het executive Foundations of Management-programma van Nyenrode. Het is bedoeld voor managers die werkzaam zijn in de keten van GGZ, welzijn en overheden. Deelnemers ontwikkelen zich op het gebied van bedrijfskunde, specifiek toegesneden op de GGZ-sector.

In het programma worden theoretische en praktische kennis van hoogleraren en (gast)sprekers gecombineerd met relevante cases uit de GGZ-praktijk. Deelnemers leren over de laatste ontwikkelingen en veranderingen in de zorg, en hoe deze te vertalen zijn naar de situatie op hun eigen afdeling. Men leert professionele zorgverlening te koppelen aan deskundigheid rond bedrijfsprocessen. Maar ook worden lastige vraagstukken uit de praktijk van de instelling of afdeling van de deelnemer opgepakt. Onder begeleiding past de deelnemer de theorie direct toe in de praktijk. Onderdeel van de opleiding is ook werken aan verandervraagstukken en persoonlijk leiderschap.

Opleidingsinstituten met historie
Vincent van Gogh heeft een lange traditie in het opleiden. Onderwijs is verweven in de geschiedenis van Vincent van Gogh. In 2014 vierde het opleidingsinstituut voor medisch specialisten (psychiaters, klinisch geriaters) van Vincent van Gogh haar 25-jarig jubileum. De ambitie om management en bedrijfskunde-aspecten binnen de sector Zorg en Welzijn (GGZ) in het algemeen, en van haar eigen instelling in het bijzonder, verder te professionaliseren past in de traditie van Vincent van Gogh om, naast een landelijke voortrekkersrol in de professionalisering van de GGZ-zorg gerelateerde professionals, nu ook een bijdrage te leveren aan doorontwikkeling van management en bedrijfskunde.

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship. Nyenrode heeft veel expertise met onderwijsprogramma’s op het gebied van management, leiderschap en ondernemerschap in de zorg.

Vincent van Gogh en Nyenrode bieden het programma Foundations of Management GGZ ook aan voor andere GGZ-instellingen en ketenpartners.

Het eerste opleidingstraject start in oktober 2015. De modules vinden afwisselend plaats bij Nyenrode (Breukelen) en de Vincent van Gogh Academy in het St. Annapark (Venray).

Bron: nyerode.nl

Dit bericht is 851 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail