Video: KickAss game voor jongeren met autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

kick ass

17 september 2015 – De serious game KickAss helpt jongeren met autisme op een speelse en uitdagende wijze hun dagelijks terugkerende vraagstukken op te pakken. Met missies die zijn gekoppeld aan de doelen die de jongere zelf stelt, worden uitdagingen aangegaan en grenzen verlegd. De game is gebouwd met jongeren met autisme. KickAss is in 2015 gelanceerd door Coöperatie Elab Autisme. Bekijk de video!

Mensen met autisme ervaren dagelijks vraagstukken over hoe ze moeten reageren in bepaalde sociale situaties. KickAss biedt ze inzicht in hun reacties en biedt ze ook alternatieven zodat ze nieuw gedrag kunnen oefenen.

Jongeren bouwen mee
KickAss is gebouwd door een unieke combinatie van enthousiaste mensen. Professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, een gamebouwer met ervaring in online gaming e?n jongeren die zelf autisme hebben, hebben hun kennis en ervaring hiervoor gebundeld. De uitkomst was een fantastische serious game die jongeren met autisme een trainingsprogramma biedt.
Op basis van het profiel, dat je als speler zelf samenstelt, krijg je uitdagende missies aangeboden. Vrienden of familieleden kunnen tips geven over wat de jongere in die situatie het beste kan doen. De game kan aan iedereen op maat aangeboden worden, omdat behandelaren persoonlijke uitdagingen op kunnen geven. De naam KickAss is door de jongeren zelf bedacht.

Coöperatie Elab Autisme
De initiator achter KickAss is Coöperatie Elab Autisme. Dit is een coöperatie waarin verschillende GGZ-instellingen uit het land hun krachten hebben gebundeld. Met de uitwisseling van kennis en door samen op te trekken kunnen de instellingen nieuwe apps en games ontwikkelen. Deze apps en games zijn er allemaal op gericht om mensen met autisme te helpen zelf regie te nemen over hun ontwikkeling. Hierbij is co-creatie met alle betrokkenen altijd het uitgangspunt.
GGzE, Leo Kannerhuis Nederland en CbusineZ hebben met subsidie van het Zorgdoorbraakfonds van CZ de game KickAss laten ontwikkelen.
Meer informatie over KickAss vindt u op www.elabautisme.nl.

Bron: medicalfacts.nl 

Dit bericht is 1564 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail