Vet eten na stress maakt vrouwen dik

Facebooktwitterlinkedinmail

424582

COLUMBUS – Vrouwen die iets stressvols meemaken en daarna een vetrijke maaltijd eten, worden snel dikker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door het Ohio State University Wexner Medical Center. De combinatie van stress en vet vertraagt de spijsvertering van vrouwen aanzienlijk.

Tijdens het onderzoek werden vrouwen ondervraagd over wat ze allemaal mee hadden gemaakt de dag ervoor. Daarna kregen ze een maaltijd van 930 kilocalorieën te eten met 60 gram vet erin. Na de maaltijd bekeek het team de processen in de lichamen van de vrouwen.

Uit de proef bleek dat vrouwen die iets stressvols hadden meegemaakt de dag ervoor, 104 kilocalorieën minder verbrandden in de zeven uur na de maaltijd dan de vrouwen die geen stress hadden gehad. In een jaar tijd kan dat leiden tot 4 kilo extra vet.

De gestreste vrouwen hadden veel insuline in hun lichaam, een hormoon dat bijdraagt aan de opslag van vet in het lijf. “Stress kan leiden tot gewichtstoename”, vertelt Jan Kiecolt-Glaser, hoofdauteur van het onderzoek. “We weten al dat stress ervoor zorgt dat mensen de verkeerde dingen gaan eten. Nu weten we ook dat dat leidt tot extra gewichtstoename.”

Bron: emmen.nu 

Dit bericht is 2813 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail