Verkiezing: wat is de best mogelijke leefomgeving voor GGZ-cliënten?

Facebooktwitterlinkedinmail

17 januari 2018 – Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Hoe ziet een healing environment in de ggz eruit? Hoe kunnen behandeling en rehabilitatie vaker ambulant plaatsvinden? En welke gevolgen heeft dat voor ggz-gebouwen?

Meld u hier aan voor de verkiezing ‘meest leefbare ggz-omgeving’ en doe mee!

Stichting de nieuwe draai zoekt, samen met ggz Nederland, RIBW Alliantie, LOC Zeggenschap in zorg en Aedes-Actiz, antwoorden op bovenstaande vragen. In de campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving‘ verzamelen we best practices, leren we van elkaar en belonen we de meest ambitieuze plannen om ggz-omgevingen gezonder, mensvriendelijker en energieopwekkender te maken.

Verkiezing: De meest leefbare ggz-omgeving

De fysieke omgeving heeft invloed op het welzijn van mensen, daar is steeds meer bewijs voor. Aandacht voor de omgeving waarin mensen zorg krijgen is dus enorm belangrijk. Met de verkiezing ‘meest leefbare ggz-leefomgeving’ willen we ggz-instellingen op weg helpen met hun ambities op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.

Heeft uw organisatie plannen of ideeën om de woon- en/of behandelomgeving van cliënten te verbeteren? Doe dan mee met de verkiezing. De beste ambities worden beloond.

Lees hier meer over de verkiezing en doe mee!

Verdiepingsprogramma: ‘Community of practice’

Bent u directeur of manager met de portefeuille vastgoed of facilitair en wilt u voor uw ggz-instelling nog actiever en meer vooruitstrevend aan de slag met de thema’s leefbaarheid en duurzaamheid? Dan is het verdiepingsprogramma ‘community of practice’, een initiatief van Stichting de nieuwe draai, echt iets voor u.

Wat is de community of practice?

De community of practice is een netwerk van vastgoeddirecteuren en -managers die samen inspiratie opdoen, hun ideeën verscherpen, van elkaar leren en tot actie komen. Twee thema’s zijn daarbij leidend:

* De beste leefomgeving voor de cliënt.
* Een duurzame toekomst voor bestaand vastgoed.

Gedurende vier maanden gaan we samen aan de slag met bovenstaande thema’s. Diverse workshops en werkbezoeken helpen om de ambities te concretiseren. Op het slotcongres (april 2018) krijgen de deelnemers aan de community of practice extra aandacht. Dit alles resulteert in een purple paper met relevante trends, inspirerende voorbeelden en een actieplan op maat.

Deelnemen?
Van groot tot klein, van koploper tot instelling met grote uitdagingen: aan de community of practice kan iedere ggz-instelling meedoen. Word onderdeel van de community, wissel kennis uit met omgevingspsychologen, cliëntorganisaties en vastgoedprofessionals, en zet stappen! Stichting de nieuwe draai zorgt voor de begeleiding tijdens de bijeenkomsten.

Deelname aan de community of practice bedraagt €3.500,- per organisatie, inclusief diner. Heeft u vragen? Wilt u zich inschrijven? Stuur een e-mail naar sjors@denieuwedraai.nl.

Bron: denieuwedraai.nl

Dit bericht is 7935 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail