Verhuizing Centrum Eetstoornissen GGz Breburg

Facebooktwitterlinkedinmail

 

breburg

 

Het Centrum Eetstoornissen van GGZ Breburg is verhuisd van Tilburg naar Breda. Het centrum heeft zijn intrek genomen bij het Centrum Jeugd aan de Poolseweg.

GGZ Breburg koos voor Breda vanwege de centralere ligging in het verzorgingsgebied, dat loopt vanaf Etten-Leur. Het Centrum Eetstoornissen was eerst gevestigd aan het Jan Wierhof in Tilburg. In Breda is er bovendien meer aansluiting bij het Centrum Jeugd, omdat veel van de patiënten jongeren zijn, aldus de woordvoerder weten.

In de kliniek zijn enkele plaatsen voor opname. “Maar de meeste therapieën houden in dat mensen ambulant worden behandeld”, aldus een woordvoerder. “Streven is opname beperkt te houden.”

Door de intensieve samenwerking van Jeugd en Volwassenen van GGz Breburg heeft het Centrum Eetstoornissen een aanbod voor kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en (jong)volwassenen. Bij het centrum worden patiënten behandeld die lijden aan anorexia nervosa, boulimia nervosa en ‘binge eating disorder.’ Het gaat om zowel adolescenten als volwassenen.

Na de zomer start de Multi-Family Therapie (Meergezinsdagbehandeling) volgens de richtlijnen van het bekende Maudsley model. Ouders worden zeer intensief betrokken bij deze vorm van behandeling.

Ook gaat de kliniek een tweedaagse (naschoolse) deeltijdbehandeling aanbieden voor twaalf- tot negentienjarigen met anorexia nervosa. Op 26 september houdt het centrum open huis voor cliënten, familie, betrokkenen, geïnteresseerden en professionals. Dan is er onder meer een presentatie over het ‘refeeding-syndrome’ door Paul van de Mossevelde, kinderarts in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

 

Bron: bredavandaag.nl / © W. Nijs

 

Dit bericht is 4353 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail