Vektis publiceert Zorgthermometer GGZ en website Zorgprisma Publiek

Facebooktwitterlinkedinmail

onderzoek

15 oktober 2015 – Vektis, informatiecentrum in de zorg, publiceert een themanummer over transparantie in de GGZ (Zorgthermometer) en een website Zorgprisma Publiek, met feitelijke informatie over de GGZ. Transparantie helpt om passende zorg te kunnen bieden aan degenen die dat nodig hebben en om die zorg te kunnen vinden.

In de GGZ zijn er de afgelopen periode veel veranderingen geweest, zoals de invoering van de Basis-GGZ en de overheveling van de jeugd-GGZ naar de gemeenten. Dergelijke wijzigingen roepen vragen op bij zowel zorgverleners als patiënten. Om meer zicht te krijgen op het complexe stelsel dat de GGZ is, is heldere informatie nodig.

De Zorgthermometer GGZ (Pdf)  geeft een overzicht van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Het nummer bevat voorbeelden van verschillen tussen regio’s en instellingen op het gebied van de geleverde zorg, zoals behandelinzet en verblijf.

Verder presenteert Vektis Zorgprisma Publiek, een heldere website over de zorg en zorgverzekeringsmarkt in Nederland. Naast de informatie over de GGZ, maakt Zorgprisma Publiek  feiten en cijfers over bijvoorbeeld medisch-specialistische zorg, huisartsenzorg, diabetes en aanvullende verzekeringen transparant. Zorgprisma Publiek zal de komende maanden verder worden aangevuld met feitelijke informatie over de (geestelijke gezondheids)zorg in Nederland.

Bron: ggzconnect.nl 

Dit bericht is 696 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail