Trimbos start pilot toepassing app bij social coaching

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

Het Trimbos-instituut en Qlvr doen een kleine pilot over de toepassing van een app op het gebied van social coaching. Met de app worden mensen die psychische hulp ontvangen in de Basis GGz ondersteund om hun doelen te bereiken. De verwachting is dat door het gebruik van de app de resultaten van de hulp beter beklijven.

Doelgroep voor de app zijn patiënten met lichte tot matig ernstige psychische klachten. Het is de bedoeling dat patiënten deelnemen aan een groepsbehandeling, ondersteund door de app. Het aanbod bestaat uit een training van drie dagdelen in e-coaching gevolgd door vier weken e-coaching. De training is bedoeld voor hulpverleners in de Basis GGz (POH GGZ, psychologen, spv-ers).

Het Trimbos-instituut doet onderzoek naar de pilot. Er is plaats voor drie groepen met ongeveer tien patiënten per groep.

De kosten voor training en e-coaching zijn € 2.750 (excl. btw). Daarvoor kunnen twee personen uit dezelfde organisatie aan de training deelnemen, wordt de licentie van de app verzorgd en wordt feedback over de resultaten uit het onderzoek besproken.

Meer informatie
Meer informatie over de coaching en de app:
Antoon Sturkenboom (antoon@qlvr.nl)

Meer informatie over het onderzoek:
Peter van Splunteren (psplunteren@trimbos.nl)

Bron: trimbos.nl 

Dit bericht is 2250 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail